HASIČSKÉ ZARIADENIA
PREHĽAD
MÉDIA

HASIČSKÉ ZARIADENIA

Prehľad
Kde je oheň, nemusí byť vždy cesta
PONSSE Firefighting Equipment – inovatívne riešenie, ktoré pozdvihuje dostupnosť miest s lesnými požiarmi na úplne novú úroveň. Samostatná hasičská jednotka dokáže doplniť nádrž z prírodného zdroja vody pomocou vlastného čerpadla a pre svoju obratnosť dokáže doviesť vodu aj na inak neprístupné hasičské miesto. Už žiadne dlhé hadice – hasenie požiaru je teraz možné pri vysokom tlaku tam, kde nie sú žiadne cesty. Hasičské vybavenie je možné namontovať na všetky vývozky PONSSE Buffalo a Elephant. Po inštalácii drobného voliteľného vybavenia do hydrauliky stroja a osadení hasičského zariadenia je stroj pripravený na hasenie lesných požiarov. Najlepšie na tom je, že žiadny kapitál nie je viazaný na prestoje – stroje môžu vždy pracovať produktívne a prísť na pomoc podľa potreby.

ZÁKLADNÝ STROJ

PONSSE Buffalo, Buffalo King, Elephant a Elephant King sú všetky vysoko kompatibilné s hasičským vybavením svojimi rozmermi aj vlastnosťami. Hasičská technika potrebuje ložný priestor široký minimálne 2 760 mm, dostatočne výkonné hydraulické čerpadlo a tri prípojky na hydrauliku stroja.

PREPRAVNÝ STOJAN

Zariadenie môže byť uložené v stojane, kým nie je potrebné, a stojan uľahčuje prepravu zariadenia na demontovateľnom plošinovom vozidle vybavenom hákovým zdvihákom.

PUMPA
Súčasťou hasičskej techniky je výkonné vodné čerpadlo s odstredivým obežným kolesom. Keďže je poháňaný hydraulikou nakladača stroja, nie je potrebný žiadny externý zdroj energie. Všetky citlivé časti boli eloxované, vďaka čomu sú komponenty rozprašovacieho čerpadla odolné voči morskej vode.

VODNÉ DELO
Hydraulicky ovládané vodné delo navrhnuté špeciálne na hasenie požiarov sa otáča o 360 stupňov. Smer striekania, uhol a vzor, od vodnej hmly až po pevný prúd, je možné nastaviť pomocou diaľkového ovládania. Pevný prúd dosahuje takmer 50 metrov. Keďže všetky kritické časti vodného dela boli eloxované, je možné použiť aj morskú vodu.

DOPLŇUJÚCE ČERPADLO
Doplňovacie čerpadlo je odstredivé ponorné čerpadlo, ktoré naplní vodnú nádrž z prírodného vodného zdroja za približne sedem minút. Čerpadlo je poháňané hydraulikou nakladača stroja. Zo zdvíhacej rukoväte je možné čerpadlo presunúť na akékoľvek konkrétne miesto, pozíciu a hĺbku pomocou nakladača stroja.

DIAĽKOVÉ OVLÁDANIE

Bezdrôtové diaľkové ovládanie dokáže nastaviť smer striekania vody vertikálne a horizontálne, ako aj vzor striekania. Jeho dosah je približne 100 m a v jednom priestore možno bezpečne používať niekoľko ovládačov súčasne. Výdrž batérie je 6 až 8 hodín a batéria sa dá veľmi rýchlo vymeniť.

NÁDRŽ NA VODU
Hliníková nádrž na vodu tvorí jadro bojového vybavenia.
Odoláva použitiu rôznych chemikálií zmiešaných s vodou, ako aj
morská voda. Je tiež ľahký, aby sa dal zdvihnúť do ložného priestoru stroja.
Vo vnútri nádrže boli nainštalované usmerňovacie dosky, ktoré podopierajú konštrukciu a
zabráňte voľnému toku vody v nádrži, keď je stroj zapnutý a pracuje v teréne.
Horná časť nádrže je vybavená veľkými plniacimi jednotkami
pre chemikálie , ktoré možno tiež pridať rýchlo a jednoducho. Pevné schody a rebríky z dôvodu
aby bola práca bezpečná.


Hasičské vybavenie PONSSE je v lige samo o sebe vďaka svojej obratnosti v rôznych terénoch a pôsobivým silám. Vodné delo sa voľne otáča okolo svojej osi. Úplný dosah vodného dela je 47 metrov. Tlak vody je možné nastaviť manuálne, zatiaľ čo všetko ostatné je možné ovládať na diaľku. Veľká nádrž na vodu udrží hasičskú čatu v práci na dlhú dobu a je možné ju rýchlo doplniť z prírodného zdroja vody alebo cisternového auta pomocou vlastného čerpadla. Okrem vodného dela je možné k spojkám nádrže pripojiť aj dve hadice. Zariadenie je veľmi efektívne pri obmedzovaní
a hasenie požiarov vrátane požiarov rašelinísk v spojení s bagrom.

Samostatná hasičská jednotka dokáže doplniť svoju nádrž z prírodného zdroja vody
pomocou vlastného čerpadla a vďaka svojej svižnosti dokáže priviesť vodu k inému
neprístupnému miestu hasenia požiaru. Hasenie je teraz možné tam, kde nie sú
cesty. Najlepšie na tom je, že žiadny kapitál nie je viazaný na prestoje – stroje môžu fungovať
vždy produktívne a podľa potreby prísť pomôcť.

Hasičské vybavenie PONSSE spĺňa požiadavky smernice Európskej únie o strojoch 2006/42/ES. Pred uvedením hasičského zariadenia na trh mimo EÚ musí miestny distribútor (napr. dcérska spoločnosť, autorizovaný predajca) zabezpečiť, aby zariadenie spĺňalo miestne zákony a nariadenia.

Za plánovanie hasičských prác a operácií je zodpovedný miestny príslušný orgán (napr. hasičský alebo záchranný zbor). Za bezpečnosť hasičskej práce a prevádzky zodpovedá vyškolený hasič (záchranný personál). Hasič (záchranný personál) používa hasičskú techniku PONSSE a počas hasenia dáva pokyny operátorovi stroja.

HASIČSKÉ ZARIADENIA

MÉDIÁ

VIDEÁ

OBRÁZKY

BROŽÚRY

Pripravený na spoluprácu?

Našim hlavným cieľom je vyhovieť Vašim predstavám, navrhnúť a uskutočniť riešenia, ktoré uľahčia a zjednodušia Vašu náročnú prácu.
Adresa
FLEXIM, spol. s r.o. | Lučatín 263 | 976 61 Lučatín
Tel./Fax:
Mobil:
Servis:
048 418 7185
0905 487 852
0905 744 999 | 0908 815 320
E-mail:
flexim@flexim.sk
Copyright © 2024 FLEXIM, spol. s r.o.
Ochrana údajovCookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram