OBSTARÁVANIE DREVA
PREHĽAD
ŠPECIÁLNE VLASNOSTI
MÉDIA

OBSTARÁVANIE DREVA

Prehľad
Vyššia efektivita pri plánovaní obstarávania dreva a ťažby a logistických údajov
Všestranný rad softvéru Opti od Ponsse zefektívňuje plánovanie a riadenie obstarávania dreva, ťažby a logistických informácií v rámci reťazca obstarávania dreva.

Automatické odvetvovanie

Opti Editor pripraví štandardný súbor pre harvestory na riadenie optimalizácie. Definuje druhy drevín, požadované sortimenty a rozmery, rozloženie guľatiny a tabuľky farebného značenia. Program Opti Simu zaisťuje, že súbor automatického riadenia práce funguje bezchybne pred odoslaním do harvestora. Program Opti Stem analyzuje kmeňové údaje zozbierané počas ťažby, aby bolo možné vybrať a upraviť porast, ktorý najlepšie zodpovedá jednotlivým ťažobným miestam pre automatické simulácie ťažby Opti Simu.

REPORTOVANIE

Reportovací program Opti Report číta, ukladá a hlási štandardné údaje o produkcii, efektívnosti a monitorovaní pracovného času, ktoré vyprodukujú harvestory a vyvážačky. Jasne formulované reporty je možné analyzovať numericky aj graficky.

OBSTARÁVANIE DREVA

ŠPECIÁLNE VLASNOSTI

Ovládací súbor pre automatické odvetvovanie

Opti Editor pripraví štandardný súbor pre harvestory na riadenie automatického vzpierania. Definuje druhy drevín, požadované sortimenty a rozmery, rozloženie guľatiny a tabuľky farebného značenia. S Opti Editorom je možné optimalizovať ciele vlastníka lesa a výrobného zariadenia. Softvér Opti umožňuje plné využitie guľatiny a produkciu lesa s najlepšou možnou hodnotou.

Opti Editor číta a generuje súbory automatického vzpierania v súlade so štandardom StanForD a je súčasťou informačného systému Opti harvestera.

Automatické vzpieracie súbory možno jednoducho preniesť do lesných strojov pomocou pokynov na ťažbu pripravených pomocou programu Opti Planner.

Simulácie pre ovládanie automatického odvetvovania

Program Opti Simu zaisťuje, že súbor automatického riadenia vzpierania funguje bezchybne pred odoslaním do harvestora. Pomocou programu je možné rezať porasty vo virtuálnom prostredí na základe kmeňových údajov zozbieraných pri výrube. Vďaka tomu je možné posúdiť dosahovanie stanovených cieľov a vplyv prípadných zmien vykonaných v kontrolnom súbore na produkciu a distribúciu protokolov. Na základe výsledkov je možné pre každý porast optimalizovať najlepší možný automatický vzperový pilník a zároveň zlepšiť výsledky zberu a kvalitu suroviny.

Analýzy údajov o kmeňoch

Program Opti Stem analyzuje údaje o kmeni zozbierané počas ťažby, aby bolo možné vybrať a upraviť porast, ktorý najlepšie zodpovedá jednotlivým miestam ťažby pre automatické simulácie vzpierania Opti Simu. Opti Stem číta súbory STM v súlade so štandardom StanForD, z ktorého je možné vyberať aj na základe veľkosti stonky, alebo je možné k simulovanému materiálu pridať niekoľko súborov STM.

Reportovanie a monitorovanie produkcie lesných strojov

Reportovací program Opti Report číta, ukladá a hlási štandardné údaje o produkcii, efektívnosti a monitorovaní pracovného času, ktoré vyprodukujú harvestory a vyvážačky. Jasne formulované reporty je možné analyzovať numericky aj graficky.

Generovanie inštrukcií pre zber.

Program Opti Planner možno použiť na generovanie podrobných pokynov na ťažbu pre operátorov lesných strojov. Pokyny na ťažbu zahŕňajú všetky relevantné pracovné informácie, ako sú informácie o nákupcovi a predajcovi dreva, spôsobe ťažby, chránených oblastiach, oblastiach, ktorým sa treba vyhnúť, stave ciest a sortimente, ktorý sa má vyrúbať. Pred odoslaním do lesného stroja sa do pokynov na ťažbu pridá súbor automatického riadenia vzpierania. Program Opti Planner obsahuje priame prepojenie na program prenosu dát Opti Comm. Pomocou Opti Planner možno identifikačné údaje porastu jednoducho preniesť do harvestora pri spúšťaní pracovnej oblasti, čo pomáha vyhnúť sa akýmkoľvek chybám pri registrácii v tejto fáze. Pokyny na zber vygenerované pomocou Opti Planner si môžete prečítať v harvestore pomocou aplikácie Opti Plan Viewer.

PRIJÍMANIE A ZOBRAZENIE POKYNOV NA ZBER

Opti Plan Viewer je názorný a ľahko použiteľný program na čítanie pokynov na zber. Obsluha harvestora môže rýchlo prijímať nové pokyny na zber a program obsahuje priame prepojenie na program prenosu údajov Opti Comm. Pomocou Opti Plan Viewer má operátor prístup k potrebným informáciám o zbere pred začatím práce. Identifikačné informácie stojana sú priamo prepojené s generovaním pracovnej oblasti v informačnom systéme Opti 4G, čo urýchľuje spustenie stojana a zaisťuje správnosť identifikačných informácií pri neskoršom vykazovaní výrobných údajov. V prípade potreby môže program odoslať potvrdzovaciu správu odosielateľovi inštrukcií na zber, čo zaisťuje plynulý tok informácií v oboch smeroch.

PRENOSY ÚDAJOV

Nástroj na prenos údajov Opti Comm je ideálny na odosielanie súborov o ťažbe prostredníctvom e-mailu z lesného stroja do kancelárie az kancelárie do lesného stroja. Opti Comm automaticky triedi prijaté dáta do správnych adresárov a pripája odchádzajúce súbory k pripraveným šablónam správ. Vysoko automatizované zasielanie e-mailových správ urýchľuje a zjednodušuje prenos údajov medzi strojom a kanceláriou. Napríklad meracie certifikáty pracovných plôch a produkčných súborov možno jednoducho odoslať z lesného stroja pomocou šablón správ Opti Comm. V kancelárii aplikácia automaticky triedi prichádzajúce súbory do správnych adresárov (napríklad pre výkazy Opti Report).

OBSTARÁVANIE DREVA

MÉDIÁ

BROŽÚRY

Pripravený na spoluprácu?

Našim hlavným cieľom je vyhovieť Vašim predstavám, navrhnúť a uskutočniť riešenia, ktoré uľahčia a zjednodušia Vašu náročnú prácu.
Adresa
FLEXIM, spol. s r.o. | Lučatín 263 | 976 61 Lučatín
Tel./Fax:
Mobil:
Servis:
048 418 7185
0905 487 852
0905 744 999 | 0908 815 320
E-mail:
flexim@flexim.sk
Copyright © 2024 FLEXIM, spol. s r.o.
Ochrana údajovCookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram