Forwarder systémy
PREHĽAD
ŠPECIÁLNE VLASNOSTI
MÉDIA

Forwarder systémy

Prehľad
Nová úroveň ovládania a presnosti vývozky
Lesné stroje PONSSE sa vyznačujú vynikajúcim výkonom, ktorý je založený na základnom systéme vyvážacieho stroja Opti Control a elektronicky riadenom dieselovom motore. Opti Control uľahčuje ovládanie stroja, pretože nakladač, rukoväte a tlačidlá, prevodovka a dieselový motor fungujú ako jeden ľahko použiteľný systém.

OPTI PC URÝCHĽUJE OBSTARÁVANIE DREVA

Forwardery PONSSE je možné bezproblémovo pripojiť k systému riadenia obstarávania dreva pomocou vysokovýkonného systému Opti PC a softvéru Opti Forwarder. To umožňuje plánovať a realizovať prepravu na krátke vzdialenosti a monitorovať skladovanie na cestách takmer v reálnom čase. Softvér zahŕňa riadiaci systém stroja Opti Control s profilmi operátora, funkciu monitorovania produktivity Opti Progress Control špecifickú pre operátora, ako aj programy na prenos dát a reportovanie. Do systému možno pridať aj mapový program s GPS určovaním polohy a aplikáciou na prenos dát. Program Opti Map 2, dostupný ako doplnková funkcia, je všestranný mapový polohovací program pre lesné stroje, ktorý podporuje komplexný informačný systém Opti 4G. Pri plánovaní práce vyvážača Opti Map 2 zobrazuje dráhu harvestora, množstvo sortimentu podľa trasy a umiestnenie harvestora, kde každú hromadu spracovával.

Forwarder systémy

ŠPECIÁLNE VLASNOSTI

EFEKTÍVNE A EKONOMICKÉ PREVÁDZKY

Ponsse investuje do vývoja efektívneho a ekonomického využitia strojov s ohľadom na technológiu a užívateľov.



PONSSE Eco Drive je aplikácia pre lesné stroje, ktorá poskytuje operátorovi ľahko pochopiteľné a ľahko použiteľné informácie o prevádzke stroja. Prostredníctvom riadiaceho systému stroja monitoruje zaťaženie stroja a spotrebu paliva na funkčne špecifickej báze, ako je použitie nakladača pri nakladaní a vykladaní a jazda s nákladom a bez nákladu. Systém v reálnom čase ukazuje, či sú pracovné metódy operátora a nastavenia stroja ekonomické a efektívne. Eco Drive pomáha sústrediť sa na to, čo je nevyhnutné pre rozvoj pracovných metód. Vykazovanie informácií v reálnom čase ukazuje vplyv zmien na kľúčové údaje, ak napríklad operátor výrazne zmení svoje pracovné metódy alebo dôjde k zmenám v podmienkach zberu. Eco Drive je tiež vynikajúci nástroj na podporu školenia obsluhy a stroja na mieste.

UKLADANIE PRIAMO NA VÁHU

Váha zaťaženia PONSSE Load Optimizer je k dispozícii pre vyvážadlá ako voliteľná výbava. Váha váži a hlási sortiment prepravovaný na kraj cesty na operátora a náklad. Kalibračná metóda, založená na automatickom náhodnom odbere vzoriek, bola vyvinutá s cieľom uľahčiť sledovanie presnosti merania dreva počas práce operátora. PONSSE Load Optimizer vytvára súbory PRL a FPR v súlade so štandardom StanForD pre prenos údajov lesnými spoločnosťami. Aplikácia Opti Report zobrazuje osvedčenia o zaťažení, ako aj pracovné hodiny a údaje o produktivite špecifické pre operátora, ktoré produkuje Opti Progress Control.

OPTI MAP 2 EFEKTÍVNEJŠIE PLÁNOVANIE PRÁCE

Opti Map 2 je mapová aplikácia pre lesné stroje PONSSE. Dá sa použiť na plánovanie práce pri zbere a preprave na krátke vzdialenosti. Keď sa výstupné súbory harvestora prenesú do aplikácie Opti Map 2 špeditéra, operátor špeditéra má prístup k dôležitým informáciám, ktoré mu uľahčujú prácu, a informácie medzi ľuďmi pracujúcimi v rôznych zmenách plynule prechádzajú.

Optimalizácia jazdy šetrí čas a palivo a chráni pôdu. Prostredníctvom aplikácie Opti Map 2 môže operátor špeditéra vidieť trasy kombajnu, ako aj sortimenty, množstvá a miesta nahromadenia na trase alebo vo vymedzenej oblasti. To umožňuje operátorovi plánovať počet jázd a posúdiť optimálny spôsob prepravy kmeňov do skladu pri ceste na ďalšiu prepravu.

Forwarder systémy

MÉDIÁ

BROŽÚRY

Pripravený na spoluprácu?

Našim hlavným cieľom je vyhovieť Vašim predstavám, navrhnúť a uskutočniť riešenia, ktoré uľahčia a zjednodušia Vašu náročnú prácu.
Adresa
FLEXIM, spol. s r.o. | Lučatín 263 | 976 61 Lučatín
Tel./Fax:
Mobil:
Servis:
048 418 7185
0905 487 852
0905 744 999 | 0908 815 320
E-mail:
flexim@flexim.sk
Copyright © 2024 FLEXIM, spol. s r.o.
Ochrana údajovCookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram