Skutočná zver medzi harvestormi

Scorpion

Harvestorové hlavy
H5
H6
žeriav
C50
TYPICKÁ HMOTNOSŤ
22700
KG
VÝKON MOTORA AŽ
210
KW
ŤAŽNÁ SILA
170
KN
HYDRAULIKA
1
OKRUH
PREHĽAD
TECHNICKÉ DETAILY
ŠPECIÁLNE VLASNOSTI
MÉDIA

Scorpion

Prehľad
Skutočná zver medzi harvestormi
PONSSE Scorpion, ikona moderných lesných strojov, bola uvedená na trh v roku 2013. To zmenilo celý priemysel lesných strojov. Teraz je čas na novú zmenu. Prišiel nový PONSSE Scorpion.

Pri dizajne PONSSE Scorpion bol ďalej zdôraznený operátor. Ich pohoda je predpokladom produktivity. Zamerali sme sa teda na navrhnutie čo najlepšieho pracoviska.

NOVÁ kabína budúcnosti PONSSE Najlepšie vlastnosti sú rovnaké ako predtým, len sú ďalej vylepšené. Dobrá viditeľnosť za denného aj slabého osvetlenia, vysoká stabilita v ťažkých podmienkach a vynikajúca ergonómia robia Scorpion obľúbeným medzi operátormi. Väčší priestor, vysokokvalitné materiály a štýlový dizajn zvyšujú komfort kabíny stroja na úplne novú úroveň. Akonáhle sú dvere zatvorené pred vonkajším svetom, všetko je tiché, elegantné a na správnom mieste.

Scorpion

Technické detaily
Typ modelu - osemkolesové vozidlo

PARAMETRE

Minimálna hmotnosť
21700 kg
Typická hmotnosť
22700 kg
Dĺžka
8020 mm
šírka
2630 - 3085 mm
Svetlá výška
655 mm
Prepravná výška
3720 mm

ŽERIAV C50

Otočný moment (brutto)
57 kNm
Uhol sklonu
±15°, ±12°
Uhol natočenia
280°
Moment zdvíhania (brutto)
265 kNm
Dosah žeriavu
10 m / 11 m

MOTOR

názov
MB OM 936 LA EU Stage V
Oblasť trhu

Výkon motora
210 kW
Krútiaci moment motora
1200 Nm (1200-1600 ot./min.)
Ťažná sila
170 KN
Objem palivovej nádrže
320 - 410 l (vyšší objem palivovej nádrže bez úpravy pahýľa)

HYDRAULICKÝ SYSTÉM

Riadiaci systém
PONSSE OptiControl
Pracovné čerpadlo
210 cm3
Objem nádrže hydraulického oleja
280 l

PNEUMATIKY

Predné pneumatiky
26,5"
Zadné pneumatiky
26,5"

Harvestorové hlavice

H5

Minimálna váha
900 kg
Systém podávania
3 podávacie valce
Sila podávania
19 KN
Maximálne otváranie
530 mm
Rýchlosť podávania
6 m/s

H6

Minimálna váha
1050 kg
Systém podávania
3 podávacie valce
Sila podávania
25 KN
Maximálne otváranie
600 mm
Rýchlosť podávania
6 m/s

Ostatné

Vybavenie
Okrem rozsiahleho štandardného vybavenia je k dispozícii široká škála voliteľnej výbavy. Ďalšie informácie o štandardnej a voliteľnej výbave získate u najbližšieho predajcu PONSSE.
Právne poznámky
Výrobca si vyhradzuje právo na technické zmeny a vylepšenia.

Scorpion

ŠPECIÁLNE VLASTNOSTI

VŠETKO JE TO O OPERÁTOROVI

Dizajn PONSSE Scorpion sa zameriava na obsluhu – obsluha je doslova stredobodom stroja. Kabína je umiestnená v strede stroja, čo uľahčuje výhľad na jeho konce pri práci na miestach v hustých prebierkach. A čo viac, operátor sa nachádza v strede polomeru otáčania kabíny: keď sa kabína otáča, operátor nemá pocit, že je na kolotoči. To má významný vplyv na pohodlie a pohodu pri práci. Jedinečné riešenie žeriavu ponúka vynikajúcu viditeľnosť v každom smere. Dobrá viditeľnosť aj na obe strany kabíny umožňuje efektivitu bez akýchkoľvek obmedzení. Operátor môže vybrať stromy a smery výrubu a efektívne ukladať stromy do kôp, čím sa dosiahne najlepšia kvalita ťažby.

STABILITA ZA VŠETKÝCH PODMIENOK

Neuveriteľná stabilita PONSSE Scorpion pochádza z jeho ôsmich kolies a aktívneho stabilizačného systému. Patentovaný stabilizačný systém je založený na detekcii smeru a polohy žeriavu, na základe čoho dochádza k pritláčaniu zadného rámu v pracovnom smere. Pritlačenie zadných kolies k zemi a hmotnosť zadného rámu výrazne zlepšujú stabilitu stroja pri práci na boku stroja – aj keď sa stroj pohybuje.


Vyrovnávanie kabíny, vyrovnáva kabínu aj v náročnom teréne. Rám stroja sa skladá z troch častí spojených otočnými spojmi. Kabína je umiestnená v strednom ráme, ktorý je udržiavaný hydraulicky vyvážený, pričom predný a zadný rám sa nakláňa podľa terénu. Otočný bod bočného vyrovnávania je veľmi nízky, čo nielenže udržuje kabínu rovno, ale tiež minimalizuje akékoľvek bočné kývanie a udržiava ťažisko v osi stroja.

MOTOR A HYDRAULIKA

Výkonný motor a silná hydraulika produkujú viac než dostatok výkonu pri ťažbe aj pri pojazde. Scorpion je k dispozícii vybavený jednookruhovou hydraulikou pre meniace sa účely ťažby alebo ako verzie Scorpion King a Scorpion Giant s dvojokruhovou hydraulikou, najmä pre holoruby. Výkon, krútiaci moment a spotreba paliva motora Mercedes-Benz / MTU sú lepšie ako kedykoľvek predtým. Pokročilá prevodovka ponúka vynikajúcu ovládateľnosť a ovládanie stroja – najmä v náročných podmienkach a nerovnom teréne.

HARVESTOROVÉ HLAVICE

harvestorové hlavice PONSSE sú známe svojim vysokým pomerom účinnosti/hmotnosti a robustnou konštrukciou, ktoré nemajú konkurenciu. Pre Scorpion je k dispozícii široká škála harvestorových hláv: vyberte si H5 alebo H6 pre ťažbu založenú na prebierkach alebo robustnú regeneračnú ťažbu H7. H7 Euca a H7 Euca sú účinné pri zbere eukalyptu.

ŽERIAV

PONSSE C50

Úplne nová geometria a jedinečné dvojramenné zdvíhacie rameno pohybujúce sa nad kabínou: vynikajúca viditeľnosť a rovnováha. Neprekonateľná geometria pohybu. Dosah 10/11 m.

Scorpion

MÉDIÁ

Videá

Obrázky

Zobraziť celú galériu

BROŽÚRY

Všetky harvestory

MODEL
HARVESTOROVÉ HLAVICE
ŽERIAVY
H5, H6
C44+
H5, H6, H7, H7HDEUCA
C44+, C5
H5, H6
C50
H5, H6, H7, H7HDEUCA
C50
H6, H7, H7HDEUCA, NEWH8
C50+
H6, H7, H8, NEWH8
C44+, C5
H8, H7, H8HD, H7HD, H8HDEUCA, NEWH8
C6

Pripravený na spoluprácu?

Našim hlavným cieľom je vyhovieť Vašim predstavám, navrhnúť a uskutočniť riešenia, ktoré uľahčia a zjednodušia Vašu náročnú prácu.
Adresa
FLEXIM, spol. s r.o. | Lučatín 263 | 976 61 Lučatín
Tel./Fax:
Mobil:
Servis:
048 418 7185
0905 487 852
0905 744 999 | 0908 815 320
E-mail:
flexim@flexim.sk
Copyright © 2024 FLEXIM, spol. s r.o.
Ochrana údajovCookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram